Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια από τις μεγάλες πηγές εσόδων των Τζιχαντιστών όπως αποκαλύπτεται τώρα, εκτός από τις παράνομες πωλήσεις πετρελαίου μέσω Τουρκίας προς την Δύση, (προς ΗΠΑ-Ισραήλ), είναι και η αρχαιοκαπηλία, δηλαδή οι πωλήσεις πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων καθώς και χριστιανικών εκκλησιαστικών κειμηλίων, όπως πολύτιμες εικόνες κ. α., που βρίσκονται στα εδάφη τα οποία έχουν περιέλθει στη κυριαρχία τους.

Εδώ αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η υποκρισία των ΗΠΑ στο ζήτημα του πολέμου κατά των Τζιχαντιστών, καθώς οι Αμερικανοί είναι οι καλύτεροι πελάτες αυτής της αρχαιοκαπηλίας που αποφέρει εκατομμύρια με τα οποία πληρώνονται οι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Τζιχαντιστών.
Όπως αναφέρεται, μέσα στους τελευταίους μήνες οι Τζιχαντιστές αποκόμισαν 8-10 εκατομμύρια δολάρια από τις παράνομες πωλήσεις αρχαιολογικών ευρημάτων που έχουν με βάναυσο τρόπο «ξηλώσει» από το Ιράκ και κυρίως από τις περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό την κυριαρχία τους.
Το γεγονός αυτό έχει επισημανθεί ακόμα και από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο τουρκικός τύπος και δείχνει την μεγάλη υποκρισία με την οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τους Τζιχαντιστές, καθώς αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για τον εγκληματικό-δολοφονικό τους πόλεμο κατά του λαού της Συρίας και όχι μόνο.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr