Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ



                                                     Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Χωρίς πλέον να κρατούν τα προσχήματα, οι Τούρκοι της Τουρκίας των ισλαμιστών νεοοθωμανιστών, Ερντογάν – Νταβούτογλου, μετατρέπουν την Αγία Σοφία, το παγκόσμιο χριστιανικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, ένα μνημείο που προστατεύεται από διεθνείς οργανισμούς, σε μουσουλμανικό τέμενος.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική ισλαμική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, μέσα στον ιερό χώρο της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης τελείται απροκάλυπτα μουσουλμανική τελετή, namaz, και μάλιστα αποθανατίζεται για να κυκλοφορήσει διεθνώς η εικόνα της μετατροπής του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος.

Εδώ και τρία περίπου χρόνια έχει αρχίσει στην Τουρκία μια έντονη εκστρατεία να μετατραπεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης σε μουσουλμανικό τέμενος, παρά του ότι από το 1935 επίσημα είναι μουσείο, ανοιχτό σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η νέα αυτή τουρκική πρόσκληση λίγες μόλις μέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Ερντογάν και το γεγονός ότι προβάλλεται από την πιο φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, σίγουρα στέλνει πολλά προκλητικά μηνύματα.

Ο απρόβλεπτος Ερντογάν δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμα και στην επίσημη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, κάτι που άλλωστε το έχει υποσχεθεί στους οπαδούς του.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ