Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Καλή συνέχεια !                                                                                                                                  http://sfa-cryptochristian.blogspot.gr/

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ (από την προς Εφεσίους επιστολή του αποστόλου Παύλου)







Για να δούμε τι διδάσκει η αγία Γραφή για τις σχέσεις γονέων και παιδιών θα μελετήσουμε τι μας λέγει ο απόστολος Παύλος στην προς Εφεσίους επιστολή του (6,1-4) έχοντας συγχρόνως υπ’ όψη μας την αντίστοιχη ερμηνεία του αγίου Χρυσοστόμου στην προς Εφεσίους (Ε.Π.Ε. 21,246-269).

Τα τελευταία περίπου διακόσια χρόνια έχουν γίνει διεθνώς πάνω από 280 χρεοκοπίες, στάσεις πληρωμών, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.




Χρεοκοπία: μια συνηθισμένη διεθνής πρακτική για κράτη
και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Θεόδωρος Κατσανέβας

Σε περιπτώσεις χρεοκοπίας, ή καλύτερα της αναγκαστικής στάσης πληρωμών, μια ικανή και έμπειρη ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να διαπραγματευτεί όλα τα σχετικά ζητήματα, όπως έχει γίνει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν.

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Απόλυτα τεκμηριωμένη απάντηση του Μητροπολίτη Πειραιώς σε μουσουλμάνο θεολόγο








Με μια μακροσκελή και απόλυτα εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ανοικτή επιστολή ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απαντά στον Αχμάντ Ελντίν, που αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνας μουσουλμάνος, που είχε επιτεθεί μέσω επιστολής στον Σεβασμιώτατο.
Ο κ.Σεραφείμ απαντά στον Ελντίν σε όλες τις αιτιάσεις του και μέσω κειμένων και γραφών παραθέτει στοιχεία για την ισλαμική
θρησκείας.

Αναλυτικά:

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Με την ψήφο σου να συμπεριφερθείς επιτέλους σαν τον Οδυσσέα





.

Στις 5 του Ιουλίου 2015 ημέρα Κυριακή, μέρα του ΘΕΟΥ πρέπει ο κάθε Έλληνας να βγάλει από μέσα του τον Οδυσσέα που έχει και να πάει να ψηφίσει με πολυμήχανο και όχι με αμήχανο μυαλό.

Σήμερα η Ελλάδα αισθάνεται σαν ένας ¨ χλευασμένος Οδυσσέας¨ που περιφέρεται σαν ζητιάνος έξω από το πλούσιο αρχοντικό του.
Και το πλούσιο αρχοντικό μας είναι η πατρίδα που θέλουν να την αρπάξουν από τα Ελληνικά- Ομηρικά χέρια μας.
Όμως τι κάνει ο πρόγονος μας Οδυσσέας;

Με προκήρυξή της η ΙSIS απειλεί με πογκρόμ τους χριστιανούς της Ιερουσαλήμ…και δηλώνει ότι θα καταλάβει ως και το Ναό της Αναστάσεως




Η επίμαχη προκήρυξη
ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Στο site της linga.org έφθασε προκήρυξη που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος με την οποία η οργάνωση συγχαίρει τους μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού και τους υποδεικνύει να μαρκάρουν τα σπίτια των χριστιανών και να προβούν σε μαζικές εκκαθαρίσεις αυτών κατά την περίοδο του τρέχοντος μηνός.

Άγιον Όρος: Μαρτυρία επιβεβαίωσης αοράτων ασκητών









Σχετικώς με το γεγονός που ζήσαμε στο Κελλί του Προφήτου Δανιήλ, παραθέτουμε παρακάτω την καταγραφή αυτού του γεγονότος, πιστεύοντας πως αξίζει να γνωστοποιηθεί και σε άλλους.

Εξ αρχής θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι έχουμε την βεβαιότητα ότι δεν λέμε κάτι πρωτάκουστο ή ότι τα παρακάτω αποτελούν μία αξεπέραστη πνευματική εμπειρία στο «Περιβόλι της Παναγίας».

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Μπορούν οι δαίμονες να προβλέψουν το μέλλον;



                                                                                          Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης εξηγεί τις αιτίες για τις οποίες κάποιες φορές κάποια πράγματα που εχουν πει οι δαίμονες βγαίνουν αληθινά.Πού οφείλεται αυτό;

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο «Τούρκος» συνταγματάρχης στην Πόντια ξεριζωμένη: Μάνα, είμαι ο γιος σου!



                                                         Μια γυναίκα από τη Ριζούντα του Πόντου, που τον άνδρα της τον σκότωσαν οι Τούρκοι, εγκαταστάθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό της Δράμας. Είχε τρία παιδιά – δύο αγόρια κι ένα κορίτσι. Το κορίτσι ήταν μαζί της στη Δράμα, τα αγόρια όμως δεν ήξερε τι είχαν απογίνει.

Η κοινωνία των προσώπων θεμέλιο του «προσώπου της κοινωνίας»




Εικόνα από:teleytaiothranio.blogspot.com


άρθρου του δασκάλου Σάββα Ηλιάδη

«Πρόβλημά σου». «Πρόβλημά μου». Φράσεις σκληρές, ψυχρές και αφιλάνθρωπες, σαν το κλίμα, την ιδιοσυγκρασία αλλά και τη νοοτροπία των ανθρώπων από όπου προέρχονται. Προσπαθούμε να τις μετρήσουμε, έχοντας ως μέτρο τη δική μας παράδοση.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μετά το αντιχριστιανικό παραλήρημα μισαλλοδοξίας στις παρελάσεις των ομοφυλόφιλων, η Βραζιλία ετοιμάζει νόμο που θα ποινικοποιεί την χριστιανοφοβία




Στον απόηχο των πολλών παρελάσεων "υπερηφάνειας" ομοφυλόφιλων που ήταν γεμάτες από αντι-χριστιανικές βωμολοχίες και παραστάσεις που προκάλεσαν οργή στη Βραζιλία, βουλευτές προωθούν τώρα ένα νέο νόμο που θα κάνει την"Χριστιανοφοβία" κακούργημα.

Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ


Αυτό το τερατούργημα του θρόνου στο Βατικανό δείχνει τηνάνοδο ως φοίνικας από την άβυσσο ενώς ψεύτικου Ιησού μεσχήμα τύπου γοργόνας. Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι οι εικόνες που δημιουργούντε όταν καθρεπτίζετε κάθε μισό της εικόνας από το κέντρο...

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η ζωή στο Άγιο Όρος


Μοναχική μύηση - Κουρά

                                                                                     Ο µοναχός, όπως και κάθε πλάσµα, του Θεού γεννιέται και πεθαίνει.
Όµως η γέννηση του µοναχού δεν ταυτίζεται µε τη βιολογική γέννηση, αλλά µε µια νέα ταυτότητα που αποκτά κατόπιν µακροχρόνιας και έντονης µύησης και δοκιµασίας. Τα θέσµια του Ορθόδοξου µοναχισµού και κατεξοχήν του Αγίου Όρους, προϋποθέτουν µια τέτοια πορεία.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Aπίστευτες φωτογραφίες! Φεύγει περήφανος και ευτυχισμένος σαν χριστιανός που τον κρέμασαν οι τζιχαντιστές.






Αν θέλεις να αλλάξουν οι άλλοι, άλλαξε πρώτα εσύ.




                                                                                    Ποια είναι η δική σου τακτική στη σχέση σου με τους άλλους;

Αναστατώνεσαι, όταν οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη από εσένα;
Έχεις ανάγκη να τους αλλάξεις γνώμη και να τους πείσεις για τη δική σου εκδοχή;
Τους κρίνεις και θέλεις να έχεις έλεγχο επάνω τους, επειδή είναι διαφορετικοί από εσένα;


Θα ήθελα να σου θυμίσω…

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Χριστόφιλος ἢ Χριστομάχος




Εικόνα από:hellas-orthodoxy.blogspot.com


Τοῦ Ὁσίου Ἰουστίνου Πόποβιτς

«Eν τούτῳ γινώσκετε τὸ πνεῦμα τοῦ Θεοῦ· πᾶν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖἸησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστι· καὶ πᾶν πνεῦμαὃ μὴ ὁμολογεῖ τὸν Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκἔστι· καὶ τοῦτό ἐστι τὸ τοῦ ἀντιχρίστου ὃ ἀκηκόατε ὅτι ἔρχεται καὶ νῦν ἐντῷ κόσμῳ ἐστιν ἤδη». ( Ἰωάννου Α΄ 4:2)

Στὴν πραγματικότητα ὅλα τὰ πνεύματα καταλήγουν σὲ δύο εἴδη: σ’ ἐκεῖνα ποὺ εἶναι ἀπὸ τὸν Θεὸ καὶ σ’ ἐκεῖνα ποὺ εἶναι ἀπὸ τὸν διάβολο.

Ας εξομολογούμεθα συχνά με ευλάβειαν και καθαράν συνείδησιν




Ας εξομολογούμεθα συχνά με ευλάβειαν και καθαράν συνείδησιν. Να τηρώμεν τας εντολάς του πνευματικού.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Άλωση δεν είναι οριστική







Η Άλωση δεν είναι οριστική - Το λουλούδι - Ν. Λυγερός
♫♪ Πάρθεν η Ρωμανία. Παραδοσιακό τραγούδι
του Πόντου για την Άλωση της Πόλης.
Όσοι βλέπουν το Βυζάντιο μόνο και μόνο από το πρίσμα της Άλωσης του 1453, ξεχνούν θελημένα ή όχι τους έντεκα αιώνες που αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας μιας ανθρώπινης υπερδομής, ξεχνούν ότι το βυζαντινό πνεύμα συνεχίζει να ζει μέσα στις εκκλησίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ξεχνούν ότι η Άλωση δεν είναι οριστική.

Η χαρά που περιγελά τον θάνατο


                                                       Γέροντας Βασίλειος προηγούμενος Ιβηρίτης


…Προ καιρού ήμουν στην Αμερική, και μου έκανε εντύπωσι πόσο τα πράγματα είναι πλούσια, πόσο οι δρόμοι τεράστιοι, πόσο τα σπίτια σαν ζωγραφιά, με το σπίτι, το γρασίδι, τα δέντρα, τα αυτοκίνητα…

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μέγα θαύμα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και η μεταστροφή ενός μουσουλμάνου



Οι γιατροί στην Ελλάδα διαπίστωσαν μεταστατικό καρκίνο. Οι ελπίδες της Φ. ήταν ελάχιστες.
Ταξίδεψε στην Αγγλία για να κάνει μία σειρά χημειοθεραπειών.
Οι θεραπείες ήταν πολύ δυνατές. Σε μία από αυτές η Φ. δεν άντεξε.
Η ιατρική επιστήμη υποστηρίζει ότι εάν η καρδιά ενός ανθρώπου πάψει να λειτουργεί για 3 λεπτά (το πολύ), ο άνθρωπος θεωρείται νεκρός...

Αν θέλεις κάτι περισσότερο πήγαινε στους Ορθοδόξους


Βασισμένη σε αληθινό περιστατικό
Του Σεβ. Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου

Ότι ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα…
Ο Ναός του Αγίου Λουκά είχε φορέσει τα γιορτινά του εκείνη την ημέρα. Τρείς νέοι άνδρες, μετά από πολύμηνη κατήχηση, ήταν έτοιμοι για το ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως και την είσοδό τους στην Εκκλησία του Χριστού.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: H ΜΙΤ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΕΠΙΟΥ







O ανώτερος μουφτής της Συρίας ο Ahmad Badreddine Hassoun διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία ενέχεται στην απαγωγή των 2 επισκόπων της πόλης του Χαλεπίου.

Ιερείς της Κωνσταντινουπόλεως: Διωγμοί, Πάθη και Μοναξιά


Γέροντας Δοσίθεος (Κανέλλος),
Ηγούμενος Ι.Μ. Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας

Ο εφημέριος της Παναγίας στο Πέραν μου έλεγε πριν μερικά χρόνια: «Είμαι εδώ εφημέριος επί 54 χρόνια». Αν ζή, πρέπει να έχη ξεπεράση τα 60 χρόνια ιερατικής διακονίας. Και είδε δόξες να περνούν και να χάνονται…

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

«ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ» ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά την θρησκευτική «καταιγίδα» που ενέσκηψε στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια με στόχο την μετατροπή των ελληνορθόδοξων ναών που ήταν αφιερωμένοι στην Αγία Σοφία, όπως της Νίκαιας, της Τραπεζούντας και της Αδριανούπολης σε τζαμιά, ενώ συνεχίζεται η εκστρατεία μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, μια άλλη ιστορική Αγία Σοφία, αυτή της Μερσίνας, ξαναγίνεται χριστιανικός ναός έτοιμος να δεχτεί τους πιστούς μετά από πολλά χρόνια πλήρης εγκατάλειψης.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ «ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην ανατολική ακτή του Βοσπόρου, στην περιοχή του Anadolu Hisar πίσω από το μεγάλο σουπερ μάρκετ Carrefour υπάρχει ένα ονομαστό άγιασμα της Παναγίας, το Göksu Ayazmazı, ή Küçüksu Ayazması, ή Anadolu Hisar Ayazması, ή Panaya Ayazması, ή Meryem Ana Ayazması, όπως το ονομάζουν με τις διάφορες ονομασίες οι ίδιοι οι Τούρκοι, που είναι τόπος προσκυνήματος των μουσουλμάνων για τις ιαματικές και τις άλλες θαυματουργικές του ιδιότητες. Ένα ελληνορθόδοξο αγίασμα που «συγκινεί» τους Τούρκους σε σημείο να αφιερώσουν ολόκληρα άρθρα για την χαρισματικές του ιδιότητες.

Tι είναι η Oρθοδοξία;






H αληθινή πίστη δέν είναι μία ανθρώπινη φιλοσοφία, πού δέν χάνουμε τίποτε αν δέν τήν γνωρίζουμε. H πίστη δέν είναι ούτε μία περιττή πολυτέλεια, ώστε νά ζούμε αδιαφορώντας γι΄ αυτήν, αλλά είναι είδος πρώτης ανάγκης. Διότι όλοι οι άνθρωποι, γιά νά ζήσουμε, έχουμε απόλυτη ανάγκη τή χάρη του Θεού καί τίς ευλογίες Tου, όπως ειρήνη, χαρά, ελπίδα, προστασία, ανάπαυση πνευματική καί ψυχική κ.λπ...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ό,τι πιο γλυκό υπάρχει: Προσευχή!





Εικόνα από:www.diakonima.gr


Σκέψου πόσο μεγάλο πράγμα είναι μέσα στη βαθειά νύκτα, όταν κοιμούνται όλοι οι άνθρωποι και τα κατοικίδια ζώα, όταν υπάρχη απόλυτη ησυχία , εσύ μόνο να σηκωθής και με θάρρος να συνομιλήσης με τον Κύριο των όλων μας.

Τό έρώτημα «τί κάνει ή Εκκλησία;» σημαίνει: Τί κάνουμε εμείς;




Τί κάνει ή ’Εκκλησία; Τό έρώτημα τό έχουμε ακούσει πολλές φορές, ίσως μάλιστα κάποιες άπό αύτές νά τό έχουμε διατυπώσει καί έμείς οί ίδιοι... Τί κάνει ή 'Εκκλησία; Τόσα προβλήματα... τόσες πλάνες... τόσες εις βάρος τής πίστεως ένέργειες σκοτεινών κέντρων... πού είναι ή ’Εκκλησία;

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το βαρύ μετεκλογικό κλίμα στην Τουρκία με την πλήρη αποτυχία των ισλαμιστών να επιτύχουν την απόλυτη πλειοψηφία έχει αρχίσει και παρουσιάζει επικίνδυνες παρενέργειες, θυμίζοντας άλλες εποχές όταν σε κάθε αδιέξοδο της η Τουρκία ξεσπούσε σε βάρος των μειονοτήτων που ως συνήθως πλήρωναν τα σπασμένα.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τι ήταν αυτό, μπαμπά;


Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr - αφιερωμένο σε όλους εμάς


Η Ελλάδα ταπεινώνεται γιατί έχει να δοξαστεί. Τώρα, όμως, περνούμε την ταπείνωση και έχουμε μείνει με λιγότερα.


                                                            Είναι η ώρα της Πίστης που η Ελλάδα θα την έχει ως στήριγμα και όχι ως κόσμημα, έτσι για ομορφιά.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Ποτέ μην χάσουμε την ελπίδα!



Το μυστήριο της μετανοίας είναι το μεγαλύτερο και το πιο ευλογημένο μυστήριο που μας προετοιμάζει άριστα για τον ουρανό…

Εξομολογώ τον κήπο μου…(Άγ.Παϊσιος ο Αγιορείτης)




Κάποτε περνούσε κάποιος μοναχός έξω από το κελί του γέροντος Παϊσίου και τον είδε να βρίσκεται στον κήπο του.

-Τι κάνεις γέροντα; Ρώτησε.
- Τι να κάνω; Εξομολογώ τον κήπο μου…

ΣΤΟ «ΦΩΣ» ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ


Aziz-Clemens-Kilisesi- (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» τα ερείπια του άλλοτε μεγαλοπρεπή ιερού ναού του Αγίου Κλήμεντος, (Aziz Clemens Kilisesi),  πολιούχου της Άγκυρας, στην οδό Anafartalar Caddesinde 63 πίσω από το Χάνι του Aydoğan.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αντί να ντρέπονται για τα αίσχη των εξισλαμισμένων προγόνων τους, πανηγυρίζουν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης




Το κούρσεμα της Πόλης
(του Φώτη Κόντογλου)
Σαν πατήθηκε πειά η πόρτα του Ρωμανού και σκοτώθηκε ο βασιλιάς, οι Τούρκοι γιουργιάρανε μέσα στην Πόλη σαν τ’ αγριεμένο ξεροπόταμο που κατεβαίνει στενεμένο ανάμεσα στ’ αψηλά βράχια, ύστερ’ από νεροποντή.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το βίντεο της εκδήλωσης με θέμα: «Η Άλωση του 1453 και το θαύμα των Κρυπτοχριστιανών στην Μικρά Ασία του σήμερα»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Προσκεκλημένος στην πανέμορφη πατρίδα μας την Κρήτη, από τον Σύλλογο Φίλων των απανταχού Κρυπτοχιστιανών,

Μία Πόλη ψηλά να κρατείς

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasgp@yahoo.gr



Του Ρωμηού η ζωή έχει χρέος ετούτο το φύσημα: το πούπουλο μιας Πόλης ψηλά να κρατεί. Πείσου ψυχή, η Πόλη είναι πούπουλο ελαφρύ που σε θέλει από κάτου να φυσάγεις.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

O «χαλίφης» υπόσχεται να τιμωρήσει τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε ότι η ΜΙΤ εξόπλισε τους τζιχαντιστές στη Συρία

ERDOGAN



Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να τιμωρήσει τον εκδότη μίας εφημερίδας, η οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της οπτικό υλικό, που υποστηρίζει ότι απεικονίζει άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ να βοηθούν στην αποστολή όπλων στους τζιχαντιστές στη Συρία.

ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ, ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ;

Foto12Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η επιδεικτική προβολή του σημερινού προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σαν ο δεύτερος Μωάμεθ ο Πορθητής, γίνεται και για προεκλογικούς λόγους αλλά και για να τονιστεί για άλλη μια φορά αυτό το μεγάλο σύμβολο του νεοοθωμανισμού. Αλλά ποια ήταν η πραγματική ταυτότητα αυτού του ιστορικού προσώπου με πολλές αντιφάσεις και πολλά ερωτηματικά ;