Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Πακιστάν: Χριστιανοί λιντσάρισαν μουσουλμάνους και ο εισαγγελέας θα τους αθωώσει αν ασπαστούν το Ισλάμ!

Σε μια πρόταση έκπληξη, στην ιστορία που ούτως ή άλλως έχει πολλές «πρωτιές», προχώρησε ένας εισαγγελέας στο Πακιστάν, ο οποίος είπε σε 42 χριστιανούς πως προτίθεται να τους αθωώσει αρκεί να ασπαστούν το Ισλάμ!

Η ιστορία ξεκινάει τον Μάρτιο του 2015 όταν δυο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώνονται έξω από χριστιανικές εκκλησίες στην περιοχή Λαχόρη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα και να τραυματιστούν 80. Τότε εξαγριωμένο πλήθος χριστιανών εντόπισε τους δύο μουσουλμάνους και τους λιντσάρισε θεωρώντας που συμμετείχαν στην επίθεση.

Στην πρόταση του δικαστηρίου, πάντως, ήδη ένας από τους κατηγορούμενους απάντησε ήδη τονίζοντας πως προτιμά να τον κρεμάσουν παρά να ασπαστεί το Ισλάμ! Την πρόταση την μετέφερε στους κατηγορούμενους ο αναπληρωτής περιφερειακός εισαγγελέας και, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο είχε γίνει και πριν από έξι μήνες, όμως και πάλι οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την πίστη τους.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δηλώνουν πως έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη του Πακιστάν, ωστόσο, εκφράζουν την απορία τους για ποιο λόγο ο εισαγγελέας έφτασε σε αυτόν τον εκβιασμό.