Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Επιτέλους! Σε δελτίο ειδήσεων μιλούν για κρυπτοχριστιανούς στην Τουρκία

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν την Ελλάδα, η κινητικότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας από καταπιεσμένες εθνικότητες, μεταξύ εκείνων των ελληνογενών κρυπτοχριστιανών, συνεχίζεται και οδηγεί την Τουρκία «αργά» αλλά σταθερά σε σενάρια διάλυσης.


Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Τουρκία, απλοί πολίτες, τρέχουν να προσευχηθούν και να γιορτάσουν τον Άη Γιώργη ,κάθε χρόνο στην ομώνυμη εκκλησία του Άη Γιώργη του Κουδουνά, στην Πρίγκηπο.

Αυτό φυσικά δεν είναι είδηση, αλλά το ότι δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα αναφέρουν ανοιχτά, δεν γνωρίζουμε αν έχει ξανασυμβεί σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πως μεταξύ εκείνων, υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί, οι οποίοι περιμένουν την ώρα που θα διατρανώσουν την πίστη τους. Μάλιστα στο τέλος του ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε σειρά για τους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς του Πόντου.

Ενώ ο ηγέτης των γκρίζων λύκων Μπαχτσελί, ξεκινά η ρεπόρτερ του «STAR», θέλει να πετάξει τους χριστιανούς στην θάλασσα, 250.000 Τούρκοι συνωστίζονται κάθε χρόνο και περιμένουν υπομονετικά ατελείωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή, όπως οι ίδιοι λένε, εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην Πρίγκηπο .

Το 95% των επισκεπτών φέρονται να είναι μουσουλμάνοι. Λίγο παράξενο όμως να είσαι «αυθεντικός» μουσουλμάνους και να λατρεύεις Αγίους της Ορθοδοξίας. Στην καλύτερη, για τους Τούρκους, περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν ως αιρετικοί ή Αλεβίτες.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά ανεβαίνουν με τα πόδια στην κορυφή του λόφου κρατώντας στα χέρια τους καρουλάκια. Ξετυλίγουν την κλωστή μέχρι να φτάσουν στην είσοδο της εκκλησίας. Δεν επιτρέπεται να μιλούν όσο ανεβαίνουν αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

Μουσουλμάνες, μεταξύ εκείνων κρυπτοχριστιανές, φορώντας τις μαντήλες τους αγγίζουν ευλαβικά τις χριστιανικές εικόνες. Ανάβουν κεράκι και προσεύχονται σηκώνοντας τα χέρια τους προς τα επάνω. Γράφουν την ευχή τους σε ένα χαρτάκι.

Το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια. Τότε διαδόθηκε από στόμα σε στόμα ότι είχαν γίνει μερικά θαύματα. Ένα παιδάκι μίλησε. Ένα άλλο περπάτησε. Οι πολίτες της Τουρκίας άρχισαν να τρέχουν στο μοναστήρι.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «STAR», «ανάμεσά τους πολλοί κρυπτοχριστιανοί».

Μάλιστα, το δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέρει πως το 2010 γυρίστηκε ταινία για αυτούς που κατοικούν στον Πόντο με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου», αφήνοντας να εννοηθεί πως η μεγαλύτερη μερίδα των κρυπτοχριστιανών είναι υπό κατοχή Έλληνες.


Δείτε το βίντεο από το 25.04:

πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com